ALLTID FRI FRAKT

DÄCK+FÄLG=FRI MONTERING

30 DAGAR ÖPPET KÖP


Bridgestone Turanza T001

Turanza T001 är anpassat för alla typer av bilmodeller och finns att få i de flesta populära dimensionerna.


Fälgar & kompletta hjulpaket

Hämtar passande produkter.

Var vänlig vänta...

Däcksök

Bridgestone Turanza T001

Turanza T001 är ett av Bridgestones bästa sommardäck (2012). Med sin utmärkta kombination av säkerhet, komfort, livslängd och miljövänlighet är det ett perfekt däck för Touring-bilar. Turanza T001 är ett prisat däck inom tester. Tyska ADAC gav Turanza T001 betyget "Rekommenderas" vilket är det bästa ett däck kan få i deras däcktester.

ADAC

 
Egenskaper:

 - Bra grepp på både vått och torrt.
 - Stabilt och pålitligt.
 - Goda bromsegenskaper.
 - Stabilt i höga hastigheter.
 - Komfortabelt
 - Lågt rullmotståndTuranza T001 Breda kanaler- De tre kanalerna som löper runt däcket leder snabbt bort vatten mellan däcket och vägen vilket ger bättre grepp på våta underlag.
  Turanza T001 har cirka 2 % kortare bromsträcka vid väta och motstår vattenplaning bättre än sin föregångare Turanza ER300.

 

Turanza T001 Styva skulderklackar
- Turanza T001 har extra styva skulderklackar. Dessa ökar bromsverkan och ger stabila köregenskaper.

 

Turanza T001 Bullerminskande spår


- Däckmönstret är designat på ett sådant vis att bullret minskas med cirka en decibel jämfört med sin föregångare.

 

Turanza T001's form och uppbyggnad är optimerad för att få bästa balans mellan komfort och köregenskaper. Ett problem som alla däcktillverkare har är balansen mellan våtgrepp och rullmotstånd. Om ett däck har lågt rullmotstånd brukar det vara sämre på väta och vice versa, men tack vare "NanoPro-Tech"gummiblandningen har Bridgestone lyckats få båda dessa egenskaperna i ett däck. "NanoPro-Tech" gör att friktionsvärmen mellan kolmolekylerna i däcket minskar vilket sänker däckets rullmotstånd samtidigt som däcket behåller sina goda våtegenskaper. Turanza T001's däckyta har gjorts planare än de äldre generationerna. Detta resulterar i en större kontaktyta samt jämnare slitage och längre livslängd på däcket, hela 15 % längre jämfört med sin föregångare Turanza ER300.

Bridgestone Turanza T001

Vill du veta mer om Bridgestone kan du gå in på vår informationssida.

Källa: Bridgestone.se
Bridgestone