Välkommen till Däckvaruhuset Molway AB - Dubbdäck online sedan 1998


Köp billiga dubbdäck online


Handla dubbdäck billigt, tryggt & säkert - Däckvaruhuset Molway AB

* Låga priser online på dubbdäck sedan 1998
* Gratis frakt

* Snabba leveranser
* 30 dagars öppet köp

Dubbdäck Goodyear UltraGrip Arctic 2 225/50-18 99T XL
 • Externt lager: 20+ st.
 • Leveranstid: ca 6-8 dagar
 • 2894 kr/st
Antal:
Dubbdäck Michelin X-Ice North 4 SUV 235/55-19 105T XL
 • Externt lager: 20+ st.
 • Leveranstid: ca 6-8 dagar
 • 3031 kr/st
Antal:

SNABB
LEVERANS
Pirelli Ice Zero 2 dubbat 225/50-17 98T XL
Pirelli Ice Zero 2 dubbat 225/50-17 98T XL
 • I lager: 20+ st.
 • Leveranstid: ca 2-4 dagar
 • 1595 kr/st
  2195 kr/st
Antal:
Dubbdäck Nokian Hakkapeliitta 10 235/40-19 96T XL
 • Externt lager: 20+ st.
 • Leveranstid: ca 6-8 dagar
 • 3472 kr/st
Antal:

Köp billiga dubbdäck på Däckvaruhuset

Hos oss handlar du tryggt och säkert, vi har sålt däck på nätet sedan 1998 och lämnar alltid förlängt öppet köp till 30 dagar. Här på Däckvaruhuset finns dubbdäck från alla stora tillverkare. Vi har bra priser på dubbdäck, kunnig personal och snabba leveranser på dubbdäck från stora leverantörer. Dina dubbdäck från Nokian, Pirelli, Continental, Goodyear, Michelin, Hankook, Bridgestone mfl. köper du enkelt online hos oss på Däckvaruhuset.se. Vi har ett brett sortiment av dubbdäck för snabb leverans till dig eller en monteringspartner i närområdet. Hos oss handlar du tryggt & säkert, vi har sålt däck online sedan 1998 och finns alltid ett telefonsamtal eller mail bort om du behöver hjälp. Här kan du se vår topp 8 av alla billiga däck!

Dubbdäck ger bäst grepp på is och packad snö

Behöver du säkert grepp under vintern? Isåfall är dubbdäck det bästa valet.
Dubbdäck har generellt sett det bästa greppet på is och packad snö och ger i dessa förhållanden i de allra flesta fall bättre grepp än friktionsdäck. Alla dubbdäck är specifikt utvecklade för att prestera så bra som möjligt i kallare väder med snö och is på vägbanan och har förutom dubbar och ett anpassat vintermönster även en mjukare gummiblandning än sommardäck, utvecklad för att hålla sig mjuk och smidig och ge ett bra grepp på extrema vinterväglag.

Dubbdäck vid vinterväglag - Beställ dubbdäck billigt på nätet


Nokian hakkapeliitta dubbdäck

När får dubbdäck användas?

- Dubbdäck får användas från 1:a oktober till 15:e april men
får också användas under andra perioder på året om det är eller befaras bli vinterväglag. Under perioden 1:a December - 31:a Mars måste vinterdäck användas om det är vinterväglag.
- Uppmärksamma förbudsskylten C44.
I vissa städer är det olagligt att köra med dubbdäck på särskilda
gator, som t.ex. Hornsgatan m.fl. i Stockholm. Ska du ut i Europa
på bilsemester under vintern rekommenderar vi dig att istället välja ett odubbat vinterdäck eftersom det i de flesta länder är förbjudet att köra med dubbdäck.

Dubbdäck på släp?

Det finns några speciella regler som du måste känna till om du kör med släp på vintern.
- Har bilen dubbdäck måste även släpet ha det.
- Har bilen friktionsdäck får släpet ha antingen dubbade eller odubbade däck.
Dessa regler finns till för att du ska köra så säkert som möjligt, däcken med bäst grepp placerade längst bak på fordonet eller på fordonskombinationen ger minst risk för sladd.

På hala vinterväglag biter dubbdäck bäst

Här nedan kan du se Nokians Hakkapeliitta 8. Ett av de bästa dubbdäcken på marknaden hösten 2014 med fler antal dubbar än vad ett dubbdäck egentligen fick ha som ändå blev godkänt att användas eftersom Nokian utvecklat en teknik som gör att dubbarna sliter mindre på vägen. En liten mjuk kudde under varje dubb gör att dubbarna trycks in lite när de slår emot hårt underlag. Det har dock hänt en del sedan dess och Nokian har släppt både Hakkapeliitta 9, Hakkapeliitta 10 och Hakkapeliitta 10 EV som är speciellt utvecklat för elbilar. Nokian har länge varit en av de ledande tillverkarna av dubbdäck. Några andra av de mest populära tillverkarna av dubbdäck är förutom Nokian även Pirelli, Continental, Goodyear och Michelin men dubbdäck tillverkas idag av de flesta både små och stora däcktillverkare.

Dubbdäck från Nokian

 

Varför ska man välja dubbdäck?

Dubbade vinterdäck är onekligen bättre än odubbade vinterdäck när det gäller säkerhetsegenskaperna på riktigt tuffa vinterväglag, du bör köpa dubbade vinterdäck om du bor där nordiskt vinterväglag råder med mycket snö och is. Dubbade vinterdäck är oftast bättre på de flesta typer av vinterväglag än dubbfria vinterdäck (friktionsdäck).

Dubbade vinterdäck är dock inte alltid tillåtet att använda, exempelvis i Stockholm är det förbjudet att köra med dubbade vinterdäck på flertalet gator. Detta på grund av att det river upp partiklar ur asfalten som sliter på vägen och skadar miljön.

Bor du i nordliga Sverige rekommenderar vi däremot alltid att du väljer dubbade vinterdäck av säkerhetskäl då dubbfria däck inte presterar lika bra på is och packad snö som ofta råder i det nordligare klimatet.

Dubbade vinterdäck eller odubbade?

Precis som tidigare nämnts är det viktigaste när du väljer däck just vad för väglag du kommer att köra i men det kan även vara värt att tänka lite extra kring vad för bil däcken ska sitta på. Har du en äldra bil utan ABS eller antisladdsystem så gör de säkrare dubbdäcken ännu större skillnad än på en modern bil med dessa säkerhetssystem, detta eftersom dubbdäckens bättre grepp gör det enklare att återfå kontrollen efter en sladd, eller kanske gör att du helt undviker att få sladd. Dubbdäck ger generellt sett en kortare bromssträcka än dubbria däck, saknar din bil ABS system kan detta vara en bra extra hjälp i en utsatt situation. Det som är viktigt när du beslutar om vilka vinterdäck du ska ha och om du ska ha dubbar eller ej är alltså bl.a. miljön, din körstil och ditt fordon.

Dubbdäckets miljöpåverkan

Miljöfrågorna har aldrig varit viktigare än vad de är just nu och det finns många åsikter kring om man ska använda dubbade däck eller inte på grund av dess miljöpåverkan. Dubbade vinterdäck har jämfört med odubbade däck en större miljöpåverkan när de används på bar asfalt då dubbdäcken sliter upp små partiklar från vägbanan vilket bidrar till luftföroreningar, hur skadliga dessa partiklar är vet vi inte exakt ännu men forkningen går framåt och vi lär oss mer och mer. Med dagens teknik har utvecklingen av dubbade däck kommit väldigt långt och det finns dubbade däck som genom bättre teknik har minskat andelen luftföroreningar som blir när de körs på bar asfalt. Dessutom har produktionstekniken och tillverkningsprocessen av däck blivit bättre så att även produktionen av dubbdäck och däck generellt blivit en mycket miljövänligare process än tidigare.

Dubbdäckets historia

Vinterdäck har funnits isedan 1930-talet men det första dubbdäcket lanserades så sent som 1961. Antalet bilar i trafik på vintervägarna ökade under 40-50 talet och det behövdes ett säkrare däck på de mestadels smala hala vintervägarna. Det fanns många ideer om hur greppet mot det hala underlaget kunde förbättras, ett av dem var att blanda in porslinpartiklar i slitbanegummit. Det har även på senare år förekommit inblandning av olika typer av partiklar i gummit för att öka greppet i halka till exempel fanns det under något eller några år däck med partiklar av valnötsskal i gummiblandningen, det var dock inget som slog igenom ordentligt men det kommer säkerligen nya tekniker på samma tema framöver. Hur som helst, däcket som 1961 utvecklades speciellt för att dubbas hette Kometa-Hakkapeliitta, ett Hakkapeliitta däck med Kometa dubbar, patenterat av Veikko Rytkönene. Det definitiva genombrottet för dubbdäcken kom några år senare när Timo Mäkinen 1965, Pauli Toivonen 1966 och Rauno Aaltonen 1967 vann Monte Carlo-rallyt körandes på dubbdäcken från Kometa-Hakkapeliitta. Liknande teknik för dubbar som användes då används än idag men forskning och utvecklig görs kontinuerligt och det testas med dubbar i olika material och olika typer av kärnor. Ett av de problem som upplevs med dubbdäcken är en högre ljudnivå jämfört med odubbade däck. Flera olika lösningar för att minska ljudnivån har testats genom åren, vissa mer lyckade än andra, vi kan dock konstatera att dubbdäck fortfarande låter mer än odubbade men det är ju inte så konstigt.

Ska man ha smala eller breda dubbdäck?

Många vill ha så smala dubbdäck som möjligt, helt förståeligt, tittar vi t.ex på rallybilar så kör de med väldigt smala däck för att få så bra grepp mot underlaget som möjligt. Ett smalare däck ger ju en mindre kontaktyta mot vägbanan och således ett högre tryck på varje dubb. Så visst, det är sant att ett smalare dubbdäck förmodligen är att fördra, dock är det tyvärr inte så enkelt att du bara kan gå ner i bredd från t.ex 215/55 R16 till 205/55R16 eftersom däcken då inte bara blir smalare utan även lägre eftersom profilhöjden på däcket anges i procent av bredden. Funderar du på att "gå ned" i däckdimension kan lite efterforskning vara klokt att göra, börja gärna hos oss på sidan: "Däckdimensioner".
Dessutom kan det vara så att den nya dimensionen som du vill ha på dubbsdäcken inte heller är tillräckligt högt klassade för att klara bilens vikt. Biltillverkarna lägger ner enorma resurser på att ta fram en lämplig däckdimension till respektive bilmodell och vår rekommendation är att du håller dig till de dimensioner tillverkaren rekommenderar även på dina dubbdäck. Tänk på att däckets bredd anges i mm och det är faktiskt inte så stor skillnad på t.ex. 235 och 255.

Några av de vanligaste dimensionerna på dubbdäck är: 185/65-15, 195/65-15, 215/65-16, 205/60-16, 205/55-16, 225/45-17, 255/45-19

Köp vinterdäck med dubb till bästa priset

När vintern närmar sig, är det viktigt att ha pålitliga vinterdäck med dubb för att garantera din säkerhet på vägarna. På Däckvaruhuset erbjuder vi ett brett sortiment av högkvalitativa vinterdäck med dubb som ger överlägset grepp och stabilitet även under de tuffaste vinterförhållandena. Våra däck är särskilt utformade för att hantera isiga och snöiga vägar, vilket säkerställer att du kan köra tryggt och säkert hela säsongen.

Upptäck vårt urval av ledande märken och hitta det perfekta valet för din bil till konkurrenskraftiga priser. Med våra vinterdäck med dubbar får du en kombination av topprestanda och hållbarhet, vilket gör dem till ett smart val för alla bilägare. Handla dina nya vinterdäck med dubb hos oss på Däckvaruhuset idag och förbered dig för en säker körning i vinter.

Köp billiga däck online Köp alla typer av däck billigt hos Däckvaruhuset

Vi säljer inte endast billiga vinterdäck utan även sommar och året runt däck till de bästa priserna!
Se hela vårt utbud och köp billiga däck online.

Mer om däck

Vinterfälgar
Vinterdäck
Däckskolan
Hem till Däckvaruhuset

Hos oss på Däckvaruhuset hittar du bra priser på dubbade vinterdäck på nätet.
- Låga priser - Kunnig personal - Stort utbud - Snabba leveranser -

 

BFGgoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Gislaved
Goodyear
Hankook
Kumho
Michelin
Nokian Tyres
Pirelli
Toyo Tires
Yokohama
ABS Wheels
AEZ
Anzio Wheels
ATS
Dezent
DOTZ
ENZO
InterAction
LND
MIlleMiglia
Monaco Wheels
Ocean Wheels
OXXO
Ronal

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00