ALLTID FRI FRAKT

DÄCK+FÄLG=FRI MONTERING

30 DAGAR ÖPPET KÖP

KÖP DINA DUBBDÄCK HOS DÄCKVARUHUSET

DÄCK PÅ NÄTET SEDAN 1998

  • Låga priser
  • Stort sortiment
  • Snabb support
  • Gratis frakt

Billiga dubbdäck online

Däcksök

_____________________________________________________________________________________________________________________

På Däckvaruhuset.se har vi sålt billiga dubbdäck på nätet sedan 1998.
Dubbdäck

Behöver du säkert grepp under vintern. Isåfall är dubbdäck det bästa valet.
Dubbdäck har generellt sett det bästa greppet på is och packad snö.

Skillnaden i gummiblandningen mellan sommardäck och vinterdäck är väldigt stor. Största skillnaden är mjukheten i gummit. Gummiblandningen i vinterdäck är utvecklat för att behålla sin flexibilitet i sträng kyla vilket hjälper däcket behålla greppet i varierande vinterväglag.

Det är lag på att använda vinterdäck mellan 1:e december och 31:e mars, dubbdäck får användas mellan 1:e oktober till 15:e april. Dubbdäck får även användas om det är eller befaras bli vinterväglag. Det finns även speciella regler om du kör med släp. Har bilen dubbdäck måste även släpet ha det. Om bilen körs på friktionsdäck får släpet ha antingen dubbade eller odubbade däck. I vissa städer är det olagligt att köra med dubbdäck på särskilda gator, som t.ex. Hornsgatan i Stockholm.

Till höger kan du se Nokians Hakkapeliitta 8. Ett av de bästa dubbdäcken på marknaden just nu, hösten 2014. Nokian har länge varit en av de ledande tillverkarna av dubbdäck. Deras Hakkapeliitta 8 har, trots fler antal dubbar än vad ett dubbdäck egentligen får ha, blivit godkänt att användas eftersom Nokian utvecklat en teknik som gör att dubbarna sliter mindre på vägen. En liten mjuk kudde under varje dubb gör att dubbarna trycks in lite när de slår emot hårt underlag.

Här är några av de vanligaste däckdimensionerna för dubbdäck

185/65-15, 195/65-15, 215/65-16, 205/60-16, 205/55-16