Sök fälgar & kompletta hjul

Handla fälgar billigt, tryggt & säkert - Däckvaruhuset Molway AB

* Låga priser på fälgar online sedan 1998
* Gratis frakt

* Snabba leveranser
* 30 dagars öppet köp

Ett nytt set fälgar kan drastiskt förändra din bils utseende, ge den en sportigare eller mer stilren look. Vi har bra pris på fälgar för de flesta smaker, enkla 5-ekrade standardfälgar som passar perfekt för vinterbruk. Svarta fälgar med polerad fälgkant och splitnitar, klassiska kryssekerfälgar i massor av olika utföranden fälgstorlekar & kulörer. Till många bilmodeller har vi på Däckvaruhuset.se även konkava fälgar som är något av det hetaste på fälgmarknaden just nu. Vi kan även leverera flertalet fälgar i kombinationer med bredare bakfälgar, speciellt till BMW bilar. Några av de fälgfabrikat du kan hitta hos oss är Rad Tech, Inter Action, Fox, Anzio, AEZ, Dezent, Monaco Wheels, Ronal, Alutec, BBS m.fl
Längst ned på sidan finns vårt breda sortiment av billiga fälgar på nätet. Se även vårt utbud av billiga däck.

Val av fälgtyp - Aluminiumfälg eller stålfälg

De vanligaste typerna av fälgar att välja mellan är stålfälgar och aluminiumfälgar som ocså kallas för lättmetallfälgar. Tidigare var det vanligast med stålfälgar men eftersom prisskillnaden idag är ganska liten så är numera aluminiumfälgar det allra vanligaste. Här på Däckvaruhuset hittar du ett brett utbud av prisvärda fälgar för både sommar- och vinterbruk och med våran eminenta sökfunktion kan du enkelt hitta fälgar som passar din bilmodell. Knappa in ditt registreringsnummer på Däckvaruhuset.se eller högst upp på denna sida.

Aluminiumfälgar - Det moderna valet

Varför är aluminiumfälgar det optimala valet för att förbättra bilens prestanda och estetik? Aluminiumfälgar erbjuder en rad fördelar som har gjort dem till det mest eftertraktade alternativet på marknaden idag. Med sin lätta vikt bidrar aluminiumfälgar till förbättrad bränsleekonomi och smidigare körning, vilket gör dem till det idealiska valet för både stadskörning och långa resor, fördelarna med aluminiumfälgar stannar dock inte där. Deras moderna design och eleganta finish ger din bil en stilren och sportig estetik som sticker ut på vägen. Oavsett om du letar efter ett uppdaterat utseende för din sedan, SUV eller sportbil, så kommer vårt sortiment av aluminiumfälgar att överträffa dina förväntningar. När det gäller hållbarhet och prestanda är aluminiumfälgar också ett utmärkt val. De är motståndskraftiga mot korrosion och väderpåverkan, vilket ger dem lång livslängd och minimalt underhåll. Dessutom finns det en mängd olika designalternativ att välja mellan, så oavsett om du föredrar en klassisk femekrad eller en mer modern spokedesign, finns det något för alla smaker och bilmodeller.

Hos oss på Däckvaruhuset hittar du ett brett utbud av högkvalitativa aluminiumfälgar till konkurrenskraftiga priser. Vi erbjuder också rådgivning och service via e-post och telefen för att hjälpa dig att hitta det perfekta valet för dig och din bil. Ge din bil ett modernt utseende och den prestanda du vill ha med aluminiumfälgar som du beställer fraktfritt från oss.

Stort utbud av aluminiumfälgar hos Däckvaruhuset.se

Stålfälgar - Det traditionella utseendet för traditionella behov

Lär dig mer om stålfälgar och deras traditionella roll inom fälgmarknaden. Trots att aluminiumfälgar har blivit mer populära på senare tid finns det fortfarande en plats för stålfälgar, särskilt för dem som prioriterar enkelheten och ett traditionellt utseende. Vi erbjuder ett urval av stålfälgar som är perfekta för dig som söker en pålitlig och robust fälg till ett förmånligt pris.

Bildgalleri & Instagram

Vi hoppas att vårt fälg-bildgalleri ska kunna hjälpa dig att hitta fälgarna som ger din bil det utseende du söker. Om ni vill se fler bilder på våra kundbilar får ni gärna följa oss på Instagram, @Däckvaruhuset.se. Har du köpt fälgar av oss och vill visa upp din bil? Skicka gärna in dina bilder till oss på info@dackvaruhuset.se så kommer den att dyka upp på vårt Instagram-konto så fort vi kan.

Fälgar till Alfa Romeo
Alfa Romeo
Fälgar till Audi
Audi
Fälgar till BMW
BMW
 Fälgar till Chevrolet
Chevrolet
 Fälgar till Chrysler
Chrysler
 Fälgar till Citroen
Citroën
 Fälgar till Dacia
Dacia
 Fälgar till Fiat
Fiat
 Fälgar till Ford
Ford
 Fälgar till Honda
Honda
 Fälgar till Hyundai
Hyundai
 Fälgar till Kia
Kia
 Fälgar till Lancia
Lancia
 Fälgar till Lexus
Lexus
 Fälgar till Mazda
Mazda
 Fälgar till Mercedes
Mercedes
 Fälgar till Mini
Mini
 Fälgar till Mitsubishi
Mitsubishi
 Fälgar till Nissan
Nissan
 Fälgar till Opel
Opel
 Fälgar till Peugeot
Peugeot
Fälgar till Polestar
Polestar 2
BYD  
 Fälgar till Renault
Renault
 Fälgar till SAAB
Saab
 Fälgar till Seat
Seat
 Fälgar till Skoda
Skoda
 Fälgar till Subaru
Subaru
 Fälgar till Toyota
Toyota
Fälgar till Tesla
Tesla
Fälgar till Volkswagen
Volkswagen

Fälgar till Volvo
Volvo

Vinterfälgar - Fälgar för vinterbruk

Tidigare var det absolut vanligast med stålfälgar på vintern, det blir dock allt vanligare med aluminiumfälgar eftersom prisskillnaden i de flesta fall är mycket liten. En billig aluminumfälg för vinterbruk är dessutom i regel betydligt lättare att hålla ren än vad en stålfälg är, speciellt på insidan av fälgen där det i plåtfälgar ofta samlas snö & grus vilket kan skapa obalans.

För att en aluminiumfälg ska vara lämplig för vinterbruk ska den vara lackerad med en tålig lack och vara hyggligt lätt att hålla ren. Fälgen bör absolut inte ha en effektlack, ha polerade ytor eller så kallade splitnitar. Samtliga fälgar du hittar när du söker efter kompletta vinterhjul till bra pris hos oss på Däckvaruhuset är lämpade för vinterbruk.Bultcirkel (pcd)Mätning av bultcirkel

Bultcirkeln är avståndet mellan mitten av ett bulthål och mitten av centrumhålet multiplicerat med två. På en fälg med fyra bulthål mäts detta enklast genom att mäta avståndet från innerkant av ett bulthål till ytterkanten av bulthålet mittemot. På en fälg med fem bulthål adderas följande mått: Diametern på ett bulthål, diametern på centrumhålet, avståndet mellan innerkant på ett bulthål och innerkant på centrumhålet x2.

Bultcirkeln anges som regel enligt t.ex 5x112 eller 5/112 där 5 innebär att det är 5 bulthål och 112 anger att en cirkel som dras genom centrum på alla bulthål har en diameter på 112 mm.


Navhål (cb)

Navhålet (även kallat centrumhålet) är hålet i mitten av fälgen som skall passa på det utstickande navet på bilen. Det är viktigt att navhålet centrerar korrekt för att undvika vibrationer i bilen. Vissa fälgar är borrade så att det passar direkt (även kallat fixborrade fälgar) i andra fall används en centreringsring som oftast är tillverkad av plast.


Fälgbredd

Fälgbredden mäts i tum och mäts tvärs över fälgen från insidan av kanterna där däcket ligger an mot fälgen. Skillnader på ½ tum i fälgbredd vid utbyte av fälgar  är i normalfallet inga problem. För breda fälgar kan dock resultera i att fälgarna tar i detaljer på bilen, t.ex fjäderben, skärmkanter, styrstag eller innerskärmar.
När du söker fälgar till din bilmodell hos oss så visas endast de fälgar som passar.

Fälgdiameter

Fälgdiametern är precis som det låter fälgens diameter. Även denna mäts i tum. Begränsningar för byte av fälgar till mindre tumstorlekar än original kan utgöras av t.ex bromsoken. Begränsningar för byte av fälgar till större tumstorlekar utgörs i regel av bilens hjulhus, dock kompenserar man fälgens större diameter genom att montera ett däck med lägre profil. Detta görs för att få en totaldiameter på hjulet (däck & fälg ihopmonterat) som ligger så nära original som möjligt. Köper du komletta hjulpaket på, bjuder vi på montering och balansering & frakten.


ET-mått eller offset

Fälgens offset, även kallat  ET-mått är ett mått på hur långt in eller ut fälgen sitter i förhållande till fälgens centrumlinje. Exempel: en fälg med ET 0 (noll) breddar lika mycket inåt som utåt. Det är viktigt att ha rätt ET-mått på fälgarna, för lågt  ET-mått kan få hjulen att ta i skärmkanterna och för högt ET-mått kan göra att hjulen tar i fjäderben eller andra detaljer i bilens hjulhus.
Alltså,  lägre ET-mått gör att fälgen breddar mer utåt och högre ET-mått gör att fälgarna breddar mer inåt. Vilket ET-mått du ska ha beror delvis på hur breda fälgarna är och givetvis även till vilken bil fälgarna skall sitta på. Vanligtvis står ET-måttet stämplat på fälgen.- Köp dina fälgar från Däckvaruhuset -
- Vi hjälper dig att hitta rätt lättmetallfälg -
Välkommen!

Att tänka på när du ska byta fälgar

Köper du fälgar av oss så säkerställer vi att de passar din bil, de fälgar vi presenterar när du fyllt i din bils registreringsnummer är bara fälgar som passar. Texten nedan är till dig som vill veta mer om vad som gör om en fälg passar eller inte, kanske för att du har ett set med fälgar liggandes eller så har du hittat begagnade fälgar du är intresserad av att köpa men vill först veta om de passar din bil. Här bjuder vi på några bra tips och mer information till dig som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper.


Grundförutsättningar för att fälgen ska passa din bil.


1 - Rätt bultcirkel.
 Om din bil har bultcirkel 5/108 så måste även fälgen ha 5/108 (i vissa specialfall kan fälgar med annan närliggande bultcirkel, t.ex. 5/110 användas, då med en speciell hjulbult/mutter med lös kona, en så kallad pcd-bult. Det är dock inget vi rekommenderar men det kan vara en lösning om det absolut är en specifik fälg du vill ha som inte finns med rätt bultcirkel.)
Bultcirkeln måste alltså vara exakt rätt till din bil.


2 - Rätt diameter.
Om fälgarna har för liten diameter finns t.ex risk att de tar i bilens bromsok och inte passar, har fälgarna för stor diameter finns risk att hjulen inte passar när du monterat på däcken, även om däcken har lägsta möjliga profilhöjd kan de bli så stora på diametern att de tar i skärmkanterna.
Diametern på fälgarna måste ligga inom ett visst spann för att passa din bil.


3 - Rätt fälgbredd.
Beroende på fälgarnas ET mått så finns risken att för smala fälgar inte passar bilen för att de tar i bromsoken och för breda fälgar kan göra att de breddar för mycket utåt för att det ska vara godkänt eller att de breddar så mycket inåt att de tar i detaljer i hjulupphängningen som t.ex fjäderskålar eller fjäderben.
Fälgbredden måste vara inom ett visst spann för att passa din bil men är även beroende av ET måttet.


4 - Rätt ET-mått (offset).
Beroende på framförallt fälgarnas bredd så varierar det vilka ET mått en fälg kan ha för att passa en specifik bil, oftast ligger spannet på passande ET mått på cirka +/- 5mm, exempelvis kan en fälg som är 17x7,5" passa om den har ett ET mått på 35-45 medan en fälg som är 17x8,0 kan kräva ett något högre eller ett något lägre ET mått för att passa, detta är helt beroende på bilmodell.
ET måttet måste vara korrekt i förhållande till framförallt fälgbredden för att fälgarna ska passa.

5 - Rätt navhål (CB).
Fälgarnas navhål måste vara lika stort eller större än bilens nav, om fälgarna har samma diameter som bilens nav så är fälgarna så kallat fixborrade för bilmodellen, då passar fälgen exakt på bilens nav. Om fälgens navhål är större än bilens nav så finns det nästa alltid passande navringar att köpa som du enkelt trycker in i fälgens nav för att de ska centrera korrekt på bilen. Om fälgens navhål är mindre än bilens nav så passar inte fälgarna på bilen.
Fälgens navhål måste vara lika stort eller större än bilens nav.

6 - Vikttålighet/klassning.
Fälgarna måste vara klassade för att klara respektive hjulaxels maximalt tillåtna axelbelastning. Det räcker alltså inte att du vet bilens totalvikt och dividerar det med fyra. För att veta om fälgarna är godkända måste du ta reda på respektive hjulaxels maximalt tillåtna belastning och fälgarna måste vara klassade för att klara den belastningen. Ibland kan du hitta uppgifter om detta i bilens instruktionsbok, annars finns det ofta på en skylt i motorrummet.
Fälgen måste klara bilens maximala axelbelastning.

7 - Övriga fallgropar.
Det finns även fler saker som gör att fälgar eventuellt inte passar eller bör användas trots att specifikationerna ser rätt ut enligt kriterierna ovan. T.ex. kan fälgarna ta i bromsoken trots att fälgbredd och ET mått är rätt p.g.a att de är konkava, har en bred fälgkant eller av annan anledning gjutna med en sådan utformning på ekrarna att de tar i bromsarna. Ett annat exempel är att fälgarna har för små bulthål, din bil kanske har M15 bultar, då räcker det inte med att fälgen har 14 mm bulthål, vilket idag är mycket vanligt.
Fler fallgropar finns säkerligen, vi lägger till dem här allt eftersom.

Varumärken

Fälgar sorterade på bultcirkel

Kom ihåg att det är många olika mått på fälgen som ska matcha med bilen för att fälgarna ska passa, utöver bultcirkel så måste bl.a navhål, bredd, offset & viktklassning vara rätt för din bil. 


4x98, 4x100, 4x108, 4x114.3, 4x140

5x98, 5x100, 5x105, 5x108, 5x110, 5x112, 5x114.3, 5x115, 5x118, 5x120, 5x120.6, 5x127, 5x130, 5x139.7, 5x160

6x114.3, 6x130, 6x139.7

 

BFGgoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Gislaved
Goodyear
Hankook
Kumho
Michelin
Nokian Tyres
Pirelli
Toyo Tires
Yokohama

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00