Sport BluResponse Billiga Dunlop på Däckvaruhuset

Däck, fälgar och kompletta hjulpaket

Dunlop Sport BluResponse, billigt på Däckvaruhuset

Dunlop är en av världens ledande däcktillverkare och har 2013 lanserat ett nytt sommardäck, Dunlop Sport BluResponse.

 Dunlop Sport BluResponse

Sport BluResponse är utvecklat för personbilar och har utmärkt prestanda på vått och torrt underlag samt ett lågt rullmotstånd. Dunlop har över 125 års erfarenhet inom däckbranschen och deras personbilsdäck återspeglar deras framgång inom motorsport. Även inom motorsporten blir det mer och mer viktigt med däck som har lågt rullmotstånd för att kunna sänka bränsleförbrukningen. Genom Dunlops forskning och erfarenhet inom motorsporten kan de även tillämpa dessa framsteg i deras personbilsdäck.

 

 Egenskaper:

- Bra grepp oavsett torrt eller blött underlag.
- Kort bromssträcka.
- Lågt rullmotstånd.
- Tyst och komfortabelt.
- Precisa styregenskaper.

Bra våtgrepp

Dunlop Sport BluResponse Polymerer

Gummiblandningen i Sport BluResponse innehåller polymerer som används inom motorsport. Dessa polymerer ökar däckets formbarhet efter vägbanan, vilket ökar däckets grepp- och bromsförmåga. De längsgående kanalerna i slitbanan evakuerar snabbt bort vatten mellan däcket och vägen för att kunna försäkra bättre grepp i väta och minska risken för vattenplaning.

Dunlop Sport BluResponse kort bromsstracka

Kort bromssträcka och precisa styregenskaper

Dunlop Sport BluResponse har extra styva skuldror utformade för höga hastigheter. De innovativa skulderblocken ökar kontaktytan vid inbromsning vilket kortar ner bromssträckan. De senare modellerna av Dunlops sortiment har cirka 4-8 % större kontaktyta tack vare en planare mönsterprofil. En större kontaktyta ger bättre grepp överlag, en stabilare gång och mer precisa styregenskaper. "Specific Bead Seat System" är en innovation som man hittar i däckets stomme. Stommen förstärker däckets kontakt med fälgen vilket ger en rappare och mer precis styrprecision.

Lågt rullmotstånd och tysta egenskaperDunlop Sport BluResponse Lågt rullmotstand

När Dunlop designade Sport BluResponse lade de ner mycket tid för att kunna sänka däckets rullmotstånd. Däcket är aerodynamiskt utformat för att minska luftmotståndet och gummiblandningen är utvecklad för att alstra så lite värme som möjligt. Jämfört med sin föregångare Dunlop Sport FastResponse är däcket hela 30 % mer lättrullat. Tack vare de stängda skulderblocken går däcket tystare vilket ger en skönare bilfärd.

 

- Köp dina Sport BluRespons däck på Däckvaruhuset -
- Vi hjälper dig att hitta rätt däck -
Välkommen!

Dunlop Sport BluResponse

Lev. ca 7 dagar

Externt lager: 20+

1102:-

Lev. ca 7 dagar

Externt lager: 20+

1095:-

Lev. ca 7 dagar

Externt lager: 20+

1369:-

Lev. ca 7 dagar

Externt lager: 20+

1288:-

 

Testad av TÜV SÜD AutomotiveTÜV SÜD Automotive

TÜV SÜD Automotive är ett oberoende företag som testar olika produkter som till exempel däck. De testade Dunlop Sport BluResponse, Michelin Energy Saver+, Continental Premium Contact 5, Bridgestone Turanza T001 och Pirelli Cinturato P7 mot varandra. Det visade sig att bromssträckan på vått underlag var 3 meter kortare för Sport BluResponse jämfört med medelvärdet för de andra fyra däcken och runt våtbanan var Sport BluResponse 3 % snabbare.

Dunlop Sport BluResponse finns att få i flera olika dimensioner från 14 tum upp till 17.

Dunlop Sport Bluresponse lyckades knipa åt sig förstaplatsen i biltidningen Auto Motor & Sports sommardäcktest (nummer 7
2013). Så här skrev de om däcket: "Bäst hanterbarhet, hög styrprecision, balanserade körprestanda, suveräna bromsprestanda,
väldigt lågt rullmotstånd.

I Aftonbladets sommardäcktest hamnade BluResponse dock endast på fjärde plats, men fick ändå fem av fem i betyg.
Så här skrev de om däcket: "Extremt lättrullat, och med korta bromssträckor på våt asfalt, som koncenr kollegan Goodyear. Bra gjort!
Styr fint, till en gräns, sen kan det vara svårkontrollerat. Ibland aningen överstyrt på torr asfalt, men ändå lättkört tack vare fin styrning."

 

Fler Dunlop däck på Däckvaruhuset

Källor:
TyreReviews

 

Dunlop

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00