Monteringsanvisningar & skötselråd

För att en eventuell retur eller reklamation ska kunna godkännas så måste nedanstående anvisningar följas. 

Fälgar
Kontrollera att fälgarna är fria från skador och att de passar på bilen innan däck monteras. Kontrollera även att fälgarna går fritt från bromsok, fjäderben och andra detaljer både fram & bak innan däck monteras. Kontrollera även att bultarna/muttrarna har rätt gänga och rätt längd. I de fall bultar/muttrar ej följer med din leverans skall originalbultarna/originalmuttrarna användas.


Fälgar och kompletta hjul
Kontrollera att fälgarna är fria från skador och att de passar på bilen. Kontrollera att fälgarna går fritt från bromsok, fjäderben och andra detaljer både fram & bak. Innan hjulen monteras på bilen, ta bort eventuella styrpinnar eller andra utstickande detaljer på bromsskivan eller bromstrumman. Rengör och smörj naven på bilen. Rengör även ytan där fälgen ligger an mot bromsskivan eller bromstrumman. Kontrollera att bultarna/muttrarna har rätt gänga och rätt längd. I de fall bultar/muttrar ej medföljer skall originalbultarna/originalmuttrarna användas. Kontrollera att hjulen går fritt från skärmkanterna, även vid nerfjädring och rattrörelse. Detta måste kontrolleras innan påbörjad körning.

Rengöring av fälgar
Rengöring av fälgar skall endast ske med mild tvållösning/bilschampo och en mjuk svamp eller borste. Använd inte avfettning eller andra starka rengöringsmedel. Använd inga polermedel, tvätta inte i direkt solljus eller när fälgarna är varma. Använd rikligt med vatten.


Glöm ej att efterspänna hjulbultarna/hjulmuttrarna efter ca 5-10 mils körning för att säkerställa att hjulen inte lossnar.

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00