Däck, fälgar och kompletta hjulpaket

Nokian Hakka Green billigt på Däckvaruhuset

- Nokian Hakka Green är ett sommardäck i Eco-klassen som fullt fokuserar på miljövänlighet.
- Hakka Green greppar bra på våta och torra underlag.

Nokian Hakka Green

Hakka Green Egenskaper

 

- Miljövänligt.
- Lättrullat.
- Lång livslängd
- Bra grepp på både vått och torrt underlag.

Greppar i alla lägen


Nokian har använt sig av deras unika helsilicablandning som innehåller tallolja. Talloljan ger däcket utmärkt greppförmåga vid alla temperaturer som man kan förvänta sig under sommaren. Gummiblandningen är väldigt slitstark vilket är en stor fördel på våra grova svenska asfaltsvägar.

Lättrullat


Däckets gummiblandning och uppbyggnad är även utvecklat för att sänka rullmotståndet. Om ett däck har lågt
rullmotstånd innebär det att bränsleförbrukningen minskas vilket resulterar i mindre utsläpp och mindre
utgifter för bränsle.

Nokian Hakka Green

Komfortabelt och tyst

Nokian Hakka Green har en robust stomkonstruktion som tillsammans med gummiblandningen effektivt dämpar stötar och vibrationer, vilket ger alla i bilen en skönare åktur. En annan egenskap med Hakka Green som förhöjer komforten är Nokians "Silent Groove Design". Längs med väggarna på däckets ribbor hittar man små gropar som liknar de gropar man kan finna på en golfboll. Dessa gropar motverkar det vinande ljudet som kan uppstå mellan klackarna på slitbanan.

Utmärkt våtgrepp

Nokian har använt sig av en robust och öppen slitbana för att däcket ska kunna klara av att behålla greppet även under regniga dagar. För att vattnet lättare ska kunna tryckas undan är spåren mellan ribborna polerade, den polerade ytan är inte bara funktionell utan den ger även däcket en mer stilren design. På ytterskuldrorna hittar man ännu en av Nokians innovationer, de så kallade venturispåren. Dessa spår hjälper däcket svälja undan mer vatten vilket ökar skyddet mot vattenplaning.
Hakka Green blev utsedd till vinnare i Vi Bilägares däcktest (5/2012). - "Hakka Green har bäst grepp på våt väg och har mycket bättre våtegenskaper än de övriga Ecodäcken." 

Driving Safety Indicator (DSI)

Nokian har patenterat en lösning som gör det lätt för alla bilister att se hur många millimeter det finns kvar av slitbanan. På ett av däckets ribbor hittar man siffrorna två till åtta. När däcket slits försvinner dessa siffror efterhand. När åttan försvinner är det mindre än åtta millimeter kvar o.s.v. Mellan trean och fyran hittar man en symbol i form av en droppe, när denna slitits bort är risken för vattenplaning förhöjd och man bör tänka på att byta däcket.


Mer info
Vill du veta mer om Nokian kan du gå in på vår informationssida.

Däcktest
I ett däcktest utfört av Auto Motor & Sport (7/2011) blev Nokian Hakka Green placerad på sjätte plats. Läs testet här.

Källa: Nokians webbsida

Nokian Tyres

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00