Däck, fälgar och kompletta hjulpaket

Handla Nokian Hakkapeliitta R3 däck billigt online


Nokians Hakkapeliitta R3 är uppföljaren till en av de absolut största testvinnarna bland vinterdäck, Hakkapeliitta R2.

Nokian Hakkapeliitta R3 – Nordisk komfort   

Nokian Hakkapeliitta R3 odubbat vinterdäck

Vissa säger att det bästa sättet att köra säkert på vintern är att låta bli att köra bli. Vi vet alla att det är svårt att köra i en snöstorm eller på snabbt frysande vägar, men vi som bor i Norden måste kunna ta oss fram oavsett vädret.

Även om det är snöoväder och snödrivorna täcker vägen så ser det nya dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R3 till att du tar dig fram säkert. Däcket rullar exemplariskt kontrollerat, exakt och tyst både på hala vägar och barmark.

Nokian Hakkapeliitta R3 ger en perfekt balans mellan säkerhet och komfort.                     

Arctic Sense Grip – utmärkt grepp och fin komfort på vintervägar

Konceptet Arctic Sense Grip ger ett förstklassigt väggrepp i vinterväglag och exakta samt bekväma köregenskaper. De datoroptimerade lamellerna och extra inskärningarna i det symmetriska däckmönstret, fungerar optimalt i varierande väglag, på is, snö och barmark.      

Vintrarna är numera mer varierade än förr, vilket gör att vi kör mer på barmark. Däckets hakformade lameller (Center Block Siping) i mönstrets mittparti gör mittribban, som liknar ett träd, mer styv. Mönsterblocken sitter ordentligt fast med varandra och ger stabila och säkra köregenskaper även i högre hastigheter på torra vägar.

Kamformade lameller i mitten på däckets skuldror gör mönsterblocken mer styva, vilket ger utmärkt styrkänsla.

Nokian Hakkapeliitta R3

Cryo Crystal 3 - Partiklarna maximerar isgreppet

För att utveckla världens bästa vinterdäck krävs att däckets mönster, konstruktion och gummiblandning samspelar med varandra. Det krävs nästan fyra års utvecklingsarbete och över 10 000 mil testkörning i riktig trafik. Utöver omfattande laboratorie- och indoortester användes också datormodellering och höghastighetskameror under det krävande utvecklingsarbetet. För att klara extrema vinterförhållanden har Nokian Hakkapeliitta R3 vidareutvecklats i ”White Hell”, Nokian Tyres testcenter i Ivalo, norr om polcirkeln.

Däckets nya generations gummiblandning innehåller Cryo Crystal 3-partiklar som ger ett utmärkt sidogrepp och grepp rakt fram. De små kristallerna i gummiblandningen fungerar som inbyggda dubbar med många vassa kanter. Medan däcket slits kommer de jämnt fördelade förnybara kristallerna av biomaterial fram och förbättrar greppet.

Det mjukare översta lagret av gummiblandningen på däckets cap & base-konstruktion förbättrar väggreppet samtidigt som det mer robusta nedersta lagret av gummiblandningen ger extra stabilitet. Den nya gummiblandningen i de nya Hakkapeliitta-produkterna ger ett utmärkt is-, snö, och våtgrepp och mycket bra slitstyrka i varierande förhållanden.

Mellan mönsterblocken på skulderpartierna finns speciella snöklor (Snow Claws) med många kanter som ger ett balanserat grepp på is och snö, särskilt vid inbromsning och acceleration.

 

Köp Nokian Hakkapeliitta R3 på Däckvaruhuset.se - Vi hjälper dig hitta ditt vinterdäck

Nokian Hakkapeliitta R3

Lev. ca 5 dagar

Externt lager: 20+

1088:-

Lev. ca 5 dagar

Externt lager: 16

1275:-

Lev. ca 5 dagar

Externt lager: 16

2184:-

Lev. ca 5 dagar

Externt lager: 9

2063:-

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00