Köp Hjulbultar och Hjulmuttrar av hög kvalitet Hjulbultar & Hjulmuttrar hos Däckvaruhuset

Däck, fälgar och kompletta hjulpaket

Beställ Hjulbult & Hjulmutter fraktfritt med snabba leveranser.

  Hjulbult & mutter


Här hittar ni en mängd olika bultar och muttrar i olika utföranden.
Vi har allt från vanliga hjulbultar/muttrar till originalanpassade OE-bultar, tuningmuttrar, muttrar & bultar med flytande kona och även låsbultar.
Behöver du någon speciell typ av bult eller mutter som du inte hittar här så ring oss gärna på 0418-73390 så ska vi se om vi ändå kan ordna fram det du söker.
Vi har nästan alla våra bultar och muttrar i lager och vi gör allt för att de skall lämna oss samma dag som beställningen kommer in.
För att erbjuda så snabb leverans som möjligt skickas de oftast med vanligt brev och kommer fram efter ca 1-4 arbetsdagar.

Tänk på att om du köper fälgar eller kompletta hjul av oss så ingår de bult & mutter du behöver i priset.

Minsta antal för beställning av hjulbultar & muttrar är 10 st

Förklaring av måtten på bultar:
Hjulbultars mått anges enligt 12x1.50-28 där 12 står för bultens diameter (i detta fall M12 gänga), 1.50 dess gängstigning och bultens gänglängd är 28 mm(se bilden nedan). 

Nyttig info om hjulbultar & muttrar till fälgar:


Det är viktigt med rätt hjulbultar: Felaktiga hjulbultar kan i värsta fall orsaka att du tappar hjulen, var därför noga med att du använder bultar/muttrar som är avsedda för dina fälgar. Att gängstigningen på bult/mutter måste vara rätt till bilen för att de ska kunna användas är för de flesta en självklarhet, likaså att bultarna inte får vara för långa eller för korta. För långa hjulbultar kan göra att de tar i detaljer innanför bromsskivan så att hjulet inte går att snurra eller att t.ex. bromsdetaljer blir förstörda. För korta hjulbultar greppar inte tillräckligt mycket i gängorna för att det ska vara säkert rent hållfasthetsmässigt.
Olika typer av bultsäte/koning: Bult och mutter till fälgar finns med flertalet olika typer av koning, utformningen av bultens kona (anläggningsyta) måste stämma överens med fälgens bultsäte för att inte orsaka skador i fälgen som kan göra att hjulet lossnar. De vanligaste typerna av anläggningsyta är konisk eller sfärisk (radius). Koniska bult/mutter har som regel en 60 graders kona och sfäriska (radius) bult/mutter är vanligen R12-R14 men finns i några fler varianter. Vidare finns en uppsjö av olika varianter för originalmuttrar och originalbultar från olika biltillverkare, t.ex muttrar med plan anläggningsyta och olika typer av bultar med lösa konor och kombinationer av av dessa, det förekommer även bult/mutter med större konor av olika typer.
Specialbultar: På eftermarknaden förekommer även en uppsjö av olika specialbultar till fälgar, vanligast är bultar med en mindre yttre diameter på bultskallen (slimline) som används till fälgar med mindre utrymme i bulthålet och så kallade PCD bultar med en rörlig kona som gör att det går att använda fälgar med fel bultcirkel på din bil, förutsatt att det finns plats i bulthålen och att navhålet är rätt eller går att justera med navringar på de fälgar du ska använda.

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00