ALLTID FRI FRAKT

DÄCK+FÄLG=FRI MONTERING

30 DAGAR ÖPPET KÖP


BFGoodrich


Fälgar & kompletta hjulpaket

Hämtar passande produkter.

Var vänlig vänta...

Däcksök

BF Goodrich däckHistorien om BFGoodrich Tires börjar med Dr. Benjamin Franklin Goodrich, en självlärd entreprenör och visionär som 1870 startade ett företag som kom att bli ett av de största och kända företagen inom däckindustrin. Det är alla dessa utmaningar och framgångar som gjort det möjligt för BFGoodrich att underlätta vardagen för många bilister runt om i världen och se till att körningen alltid är säker och rolig. För att göra detta har BFGoodrich tusentals anställda som med fantasi och uppfinningsrikedom utvecklar nya och bättre produkter som används inom bilindustrin.

BFGoodrich tillverkar däck för människor som vill ha hög prestanda och som framför allt vill ha kul. Är du en inbiten bilentusiast, då är du en av oss!, säger BFGoodrich. Våra däck är utformade och tillverkade av riktiga entusiaster som tillbringar sina helger med att åka runt på grusvägar eller asfaltrallyn världen över. Deras kompentens har bekräftats genom alla titlar som vunnits i rallytävlingar där BFGoodrich deltagit, från Sebring till de dammiga och branta vägarna i Baja. De är drivande och ser till att tekniköverföring görs från tävlingsbilar till serietillverkade bilar, så att BFGoodrich kan erbjuda sina kunder däck med samma prestanda, kvalitet och hållbarhet som de från tävlingsvärlden.

Alltsammans började 1870 tack vare en genialisk inspiration av Dr.Benjamin Franklin Goodrich som, med stöd av lokala investerare, startade Nordamerikas första gummifabrik, närmare bestämt i Akron i Ohio. 

Prestandan är redan då en viktig del av varumärket och det är utifrån den idén som Charles Cross Goodrich, Benjamins son, etablerar USA:s första forskningscentrum. Direkta följder: År 1903 konkurrerar företaget ut alla andra tillverkare när den första bilen, en A-Ford, korsar den nordamerikanska kontinenen från öst till väst med däck från BFGoodrich.

Flyget låg inte långt efter på den tiden och BFGoodrich såg där också en möjlighet att förbättra människors rörlighet. Varumärket är också med år 1909, när hastighetsrekordet på 75 km/t görs i samband med den första internationella flygtävlingen, som äger rum i Reims, med ett flygplan från Curtiss Aeroplane Corporation. Relationen till flygindustrin fortsätter med nya utmaningar under 1920-talet. En tid för distansrekord och äventyrare. Spirit of Saint-Louis med Charles Lindbergh bakom spakarna blev det första planet år 1927 att korsa Atlanten och däcken kom från BFGoodrich.

                                      BF Goodrich logo