Continental UltraContact 6 / UC6 SUV Continental UltraContact 6 SUV hos Däckvaruhuset

Beställ Continental UltraContact 6 fraktfritt

Continental UltraContact 6 & Continental UltraContact 6 SUV

Vattenplaningsskydd - Hög säkerhet på våta vägar.

För en ökad säkerhet har Continental utvecklat tekniken Aqua Channel tekniken som snabbt leder bort vattenfilmen från däckmönstret när däcket kommer i kontakt med vägen vilket ger däcket en förbättrad förmåga att avlägsna vattnet från slitbanan. För att ytterligare minska risken för vattenplaning har Continental utvecklat tekniken Aqua Drainage som återfinns i sommardäcken UltraContact 6 & UC6 SUV. Aqua Drainage är positionerat i mitten av däcket slitbana för att snabbt leda vatten genom ett rörsystem till däckens spår.

Inbromsningstekniker - Kortare bromssträckor i torra och våta förhållanden

Den fasade vinkeln i mönstret, av Continental kallade Diamond Edge, maximerar kontaktytan i mönstret för att fördela bromskrafterna jämnare under inbromsning. Utan denna fasning förvrängs däckblocket och förlorar något av sin kontakt med vägen. I våta förhållanden fungerar Diamond Edge som en vindrutetorkare som avlägsnar vattenfilmen från däckblocken för att korta ned bromssträckorna.

Utmärkt grepp och lång hållbarhet

Den nya adaptiva gummiblandningen Diamond Blend Compound består av två polymerer varpå de korta grepp polymererna aktiveras när fordonet kör genom kurvor eller bromsar. Denna energi omvandlas till värme för att möjliggöra högt grepp och korta bromssträckor. De långa polymererna är förbundna och därför starkt sammanlänkade, vilket säkerställer en hög nivå av hållbarhet.

Conti. Double Tie-bar

SUVar är normalt sett tyngre fordon med en högre tyngdpunkt än personbilar. Detta lägger mer belastning på däcken vid bromsning och kurvtagning. Double Tie-bar placeras i de laterala rännorna på axlarna för att koppla ihop blocken för ökad stabilitet och styvhet under bromsning. Under kurvtagning stöder Double Tie-bar blocken på däckets axlar för att bilda ett hårt slitbaneelement. Blocken stabiliseras och Continental UltraContact 6 SUV ger direkt respons och ett bra grepp.

COntnental sommardäck hos Däckvaruhuset.se

Noise Breaker 2.0

Med Continental UltraContact 6 SUV får du nästa generation av Continentals Noise Breaker teknologin som bryter ljudvågorna i däckmönstret, det blir behagligare bilresor med lägre buller.

Continental UltraContact 6 SUV

 

BFGgoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Gislaved
Goodyear
Hankook
Kumho
Michelin
Nokian Tyres
Pirelli
Toyo Tires
Yokohama
ABS Wheels
AEZ
Anzio Wheels
ATS
Dezent
DOTZ
ENZO
InterAction
LND
MIlleMiglia
Monaco Wheels
Ocean Wheels
OXXO
Ronal

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00