Däck, fälgar och kompletta hjulpaket

Beställ Nokian Hakka Blue från Däckvaruhuset 

Nokian Hakka Blue är ett sommardäck med hög prestanda och miljövänliga egenskaper.

Nokian Hakka Blue

Nokian Hakka Blue

Kom till Norden under våren 2012 och innehåller ett stort antal av Nokians innovationer. Däcket är utvecklat med Hakka Green konceptet och är avsett för bilar med lite högre prestanda.

Nokians Egenskaper:

- Utmärkt grepp och säkerhet på likaså torra som blöta vägar.
- Precis styrning och stabilt uppförande.
- Komfortabelt.

Nokian har lyckats skapa ett sommardäck som älskar väta. Hakka Blue är utvecklat för nordiskt sommarväglag vilket innebär stor fokus på vått underlag. Detta garanterar ökad säkerhet så att du kan köra säkert även i regn.

Nokian Hakka Blue

Nokian Blue innovationer 

Nokian har använt sig av flera av deras innovationer under utvecklingen av Hakka Blue.För att förhindra greppförluster på vått underlag har Nokian använt sig av deras unika sugrörslamell. SugrörlamellInnovationen gör att däckets klackar "suger" in vatten genom klacken och ut till kanalerna. Detta ökar däckets greppförmåga i väta. När däcket slits blir "sugröret" större, detta gör att däcket "suger" undan mer vatten. Hakka Blue behåller alltså sitt våtgrepp till en viss gräns även när däcket slits.

Hakka Blues gummiblandning innehåller silica och tallolja, dessa två ingredienserna ökar däckets slitstyrka och våtgrepp vid låga temperaturer som under t.ex. sen höst och tidig vår. Gummiblandningen är även anpassad för höga hastigheter. 

För att minska risken för vattenplaning har Nokian använt sig av deras innovation "störtspår". De elippsformade groparna i klacken lagrar vatten för att undvika vattenplaning.

I de längsgående ribborna i däcket hittar man små gropar liknande ytan på en golfboll. Denna så kallade "Silent Grove Design" innovationen sänker ljudnivån och hjälper däcket hålla sig i rätt arbetstemperatur.Störtspår

På däckets mittribba finner man Nokians patenterade DSI (Driving Safety Indicator). På ribban kan man se siffrorna tre till åtta vilket representerar hur mycket mönster som finns kvar på däckets slitbana. Efterhand som däcket slits försvinner siffrorna och när trean slitits bort är det dags att byta däck. Mellan fyran och femman kan man även se en symbol av en vattendroppe. När denna slitits bort är risken för vattenplaning förhöjd och våtgreppet är sämre.

Nokian använder sig endast av renade oljor och inga giftiga eller cancerframkallande kemikalier. Nokian var det första däckföretaget i världen som gjorde detta vilket har gjort Nokian till något av en föregångare inom miljövänlighet i däckbranschen.

Däckets kanaler är polerade för att vattnet lättare ska kunna glida undan, detta ger även däcket en stilren design.

Driving Safety IndicatorSilent Groove Design


Däcktester

 

Nokian Hakka Blue placerade sig på tredje plats i Aftonbladets stora sommardäcktest 2013. Så här skrev de om Hakka Blue: "I finska Nokian byggs det bästa däcket när det gäller köregenskaper. Styregenskaperna är alltid bra, och exemplariska i en krissituation, både på vått och torrt. Man förlorar aldrig greppet helt, sladdar är lätta att korrigera. Men broms på torrt kunde vara bättre.

Vill du veta mer om Nokian kan du gå in på vår informationssida, besöka deras egen webbsida eller deras Youtube-kanal.

Källa: Nokians webbsida

 

Nokian

 

BFGgoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Gislaved
Goodyear
Hankook
Kumho
Michelin
Nokian Tyres
Pirelli
Toyo Tires
Yokohama
ABS Wheels
AEZ
Anzio Wheels
ATS
Dezent
DOTZ
ENZO
InterAction
LND
MIlleMiglia
Monaco Wheels
Ocean Wheels
OXXO
Ronal

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00