Vinterfälgar Vinterfälgar hos Däckvaruhuset

Köp nya vinterfälgar till din bil

Vad är egentligen en vinterfälg?

Det finns ingen given specifikation för vad en vinterfälg är, men i grunden är det helt enkelt en fälg som används på vintern, oavsett material, utseende och lackering. Däremot finns det fälgar som lämpar sig mer eller mindre bra för vinterbruk. Framförallt är det en rent estetisk fråga, fälgar med en tålig lack och en form som är lätt att rengöra håller sig snygga under längre tid. Fälgar med effektlackering, polerade detaljer eller splitnitar är generellt sett inte lika tåliga som fälgar lackerade helt i t.ex silver eller svart. Likaså är t.ex en fälg med några få ekrar lättare att hålla ren än en fälg med många ekrar och lite utrymme mellan ekrarna som gör det svårt att komma åt att tvätta bort grus och salt som fräter på lacken.

Plåt eller aluminiumfälgar?

Om man ska använta plåtfälgar eller aluminuimfälgar på vintern är mest en smaksak, tidigare användes mest plåtfälgar då aluminiumfälgar varit betydligt dyrare. Numera är prisskillnaden oftast väldigt liten och fördelen med aluminiumfälgar är förutom att det ser snyggare ut även att de är lättare att hålla rena och fria från smuts, insidan på en plåtfälg är ju verkligen inte lätt att hålla ren och ofta när det ligger snö på marken så fryser det fast stora mängder snö och is och grus på insidan av plåtfälgarna som skapar vibrationer i bilen. För att få bort det är det oftast enklast att demontera hjulet och rengöra det invändigt. Har du aluminiumfälgar på vintern så rengör du dem oftast enkeelt från utsidan.

Aluminiumfälgar för vinterbruk

De flesta fälgtillverkare klassar idag sina fälgar som lämpliga eller ej för vinterbruk men det är inte helt svar eller vitt. När det gäller lackeringen så finns idag vinterfälgar med polerade detaljer från några olika tillverkare där lacken är i stort sett lika tålig som en vanlig lack och lämpar sig väl för vinterbruk men när det gäller disignen så är det lite klurigare, här får du helt enkelt titta på hur fälgen ser ut och själv göra en bedömning om hur enkel den är att hålla ren. Tvättar du bilen ofta, gärna och noga så kan du välja en fälg som är lite svårare att rengöra men om det inte är din favoritsyssla bör du kanske välja en fälg med färre ekrar som är enkel att hålla ren.

När du söker kompletta vinterhjul via vår regnummersök så visas endast fälgar som vi eller tillverkaren anser är lämpliga för vinterbruk. Det är de fälgar vi kallar för vinterfälgar.

 

Populära vinterfälgen Monaco GP6

 

 


 

BFGgoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Gislaved
Goodyear
Hankook
Kumho
Michelin
Nokian Tyres
Pirelli
Toyo Tires
Yokohama
ABS Wheels
AEZ
Anzio Wheels
ATS
Dezent
DOTZ
ENZO
InterAction
LND
MIlleMiglia
Monaco Wheels
Ocean Wheels
OXXO
Ronal

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00