Däck till husbilar Däckvaruhuset erbjuder däck till husbilar

Däck, fälgar och kompletta hjulpaket

Billiga däck till husbilar

Däck, fälgar & kompletta hjul avsedda för husbilar


Ska du köpa nya däck eller kanske helt nya vinterhjul till din husbil?
Se till att det blir rätt från början, dels ska produkterna rent tekniskt passa på husbilen och dels är det viktigt att säkerställa att de verkligen är godkända och klarar den högre axelbelastning som husbilar oftast har jämfört med vanliga personbilar. Hos oss på Däckvaruhuset hittar du flertalet olika däck och fälgar till husbilar och kan även såklart kombinera ihop ditt eget paket med vinterhjul till till din husbil. Kontakta oss gärna om du är osäker eller vill diskutera olika alternativ till just din husbil.

Populära däck till husbilar
De däck vi säljer allra mest av till husbilar är Michelin Agilis Camping, det är ett CP klassat däck speciellt utvecklat för husbilar, kostar lite mer men ger god komfort och hållbarhet. Ett alternativ kan vara Continentals Vanco Camper, även det ett CP klassat däck för husbilar men inte riktigt i klass med Michelin enligt oss. Här hittar du alla dimensioner av Michelin Agilis Camping, hittar du inte den dimension du söker är du välkommen att kontakta oss så ser vi om det ändå går att få fram.
Michelin CrossClimate Camping hittar du här, det har blivit ganska populärt och är även godkänt för vinterbruk i Sverige men vi rekommenderar det inte för kalla och hala nordiska vintrar, däremot kan det vara ett bra alternativ om du bara behöver ett vintergodkänt däck till din husbil för att komma ner mot kontinenten. Rena vinterdäck till husbilar finns ännu ej som specifika CP däck, vare sig dubbat eller odubbat.

Rätt däckdimension till husbilen
Självklart är det viktigt att du förser din husbil med däck i rätt däckdimension, kontrollera detta i bilens instruktionsbok eller hos Transportstyrelsen.

Skillnaden mellan C däck och CP däck
Vi får ofta frågan om det måste sitta CP klassade däck på husbilar eller om det går bra med ett vanligt C däck och vad skillnade på dessa är. Både C och CP däck är däck som är förstärkta för att klara en högre belastning än vanliga personbilsdäck. Så länge däcken är klassade för att klara den maximalt tillåtna axelbelastningen så är det helt lagligt att använda dem till din husbil, oavsett om det är C eller CP däck. Rekommendationen är ändå att anväda CP däck till husbilar, särkilt på de tyngre husbilarna samt att använda vanliga C däck till transportbilar och lätta lastbilar. CP däcken är speciellt utvecklade för husbilar och för den typ av användande en husbil i de flesta fall utsätts för. Husbilar körs oftare längre sträckor utan avbrott och de kan även stå parkerade under längre perioder jämfört med transportbilar och lätta lastbilar. Husbilar har även i de flesta fall en högre tyngdpunkt än transportbilar samt kräver i vissa fall ett högre lufttryck i däcken, CP däcken är speciellt utvecklade för detta.
 

Några populära fälgmodeller till husbilar
Här ser du några av de mest populära fälgmodellerna vi har till husbilar just nu, fler alternativ samt vad som finns tillgängligt just nu hittar du i webshoppen. Vi har flertalet fälgar som är lämpliga att använda till vinterhjul på husbilar.

Populära förstärkta fälgar till husbilar

Maximalt tillåten axelbelastning
Fälgarna och däcken till din husbil måste vara godkända för husbilens respektiva hjulaxels maximalt tillåtna axelbelastning. Det räcker alltså inte med att de klarar av att bära husbilens totalvikt dividerat på antalet hjul som husbilen har.
Fälgar är i de allra flesta fall stämplade på insidan med vilken viktbelastning de är godkända för och när det gäller däcken så är de försedda med ett belastningsindex så att man via en översättningstabell kan få fram vilken vikt de är klassade för att tåla.
Maximalt tillåten axelbelastning för just din bil hittar du i vissa fall hos Transportstyrelsen eller i instruktionsbokaen men oftast krävs att du tittar på motorskylten som i de flesta fall är placerad under motorhuven, där anges maxbelastningen för respektive axel samt även husbilens totalvikt.
Här är ett exempel på hur skylten kan se ut där 1450 samt 1650 är maxbelastningen i kg på respektive hjulaxel, det innebär i detta fall att både däck och fälgar måste klara en maxbelastning på minst 825 kg.
Exempel på motorskylt med axelbelastning


Rätt bultcirkel
För att fälgarna ska passa din husbil krävs bl.a att de har rätt bultcirkel, de vanligas förekommande bultcirklarna på husbilar är 5/118 och 5/130, det är inte alltid helt klart vilken bultcirkel en specifik husbil har, trots att registreringsnumret finns tillängligt. Enklaste sättet (istället för att mäta bultcirkeln) är oftast att kontrollera vilken typ av bultar din husbil har eller mäta navhålet på en av fälgarna som sitter på. Både navhål och bultspecifikationerna skiljer nämligen också mellan de olika bultcirklarna. Kontakta oss gärna om du är osäker eller vill ha hjälp.

 


Husbil med snygga fälgar

 

 

BFGgoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Gislaved
Goodyear
Hankook
Kumho
Michelin
Nokian Tyres
Pirelli
Toyo Tires
Yokohama

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00