Däck till husbilar Däckvaruhuset erbjuder däck till husbilar

Däck, fälgar och kompletta hjulpaket

Billiga däck till husbilar

 

Bra däck till låga priser för husbilarGör ett smartare val vid köp av husbilsdäck

När du ska välja nya däck till din husbil är det avgörande att prioritera både prestanda och säkerhet. Vårt sortiment består av däck, fälgar och kompletta hjul specifikt utformade för husbilar, där hög kvalitet och pålitlighet är i fokus. På Däckvaruhuset hittar du ett brett utbud av husbilsdäck och fälgar som inte bara är tekniskt lämpade för din husbil men även är anpassade för högre axelbelastningar som ofta förknippas med husbilar.

Skaffa nya husbilsdäck eller vinterhjul till din husbil

Att välja rätt däck för din husbil är kritiskt. Vårt utbud inkluderar allt från premiumdäck som Michelins CrossClimate Camping och Continentals Vanco Camper till billigare budget däck från ex. Landsail som är speciellt utvecklade för husbilar. Dessa däck garanterar utmärkt komfort och hållbarhet, vilket gör dem till ett perfekt val för din husbil. Vårt team är här för att hjälpa dig kombinera det perfekta hjulpaketet, oavsett om det gäller vinterhjul eller året-runt-däck, anpassat för just din situation.

Populära husbilsdäck hos Däckvaruhuset

Michelin Agilis Camping är ett av de mest efterfrågade husbilsdäcken i vårt sortiment, kända för sin hållbarhet och komfort. För de som söker alternativ, erbjuder vi även Continental Vanco Camper, även det ett CP klassat däck utformat för husbilar. Vi tillhandahåller ett brett utbud av dimensioner för att säkerställa att du kan hitta rätt däck för just din husbil.

Rätt däckdimension och däcktyp för din husbil

Det är kritiskt att utrusta din husbil med däck av rätt dimension och typ. Skillnaden mellan C däck och CP däck är särskilt relevant för husbilsägare. CP däck är förstärkta för att hantera husbilars högre belastningar och erbjuder specifika fördelar anpassade för husbilens användningsområden, som längre resor och längre perioder av stillastående. Vi rekommenderar CP däck för husbilar för den optimala kombinationen av säkerhet och prestanda.

Utforska våra populära fälgmodeller till husbilar

Utöver husbilsdäck erbjuder vi även ett brett utbud av fälgar som är lämpliga för användning som vinterhjul på din husbil. Upptäck våra mest populära fälgmodeller och finn det perfekta komplementet till dina nya husbilsdäck.

När du söker efter de bästa husbilsdäcken för din nästa resa, kom ihåg att Däckvaruhuset är din pålitliga partner. Med en fokus på kvalitet, säkerhet och ett brett utbud, ser vi till att du får de husbilsdäck som bäst möter dina behov. Kontakta oss idag för att diskutera de bästa däckalternativen för just din husbil.

Populära förstärkta fälgar till husbilar

Maximalt tillåten axelbelastning
Fälgarna och däcken till din husbil måste vara godkända för husbilens respektiva hjulaxels maximalt tillåtna axelbelastning. Det räcker alltså inte med att de klarar av att bära husbilens totalvikt dividerat på antalet hjul som husbilen har.
Fälgar är i de allra flesta fall stämplade på insidan med vilken viktbelastning de är godkända för och när det gäller däcken så är de försedda med ett belastningsindex så att man via en översättningstabell kan få fram vilken vikt de är klassade för att tåla.
Maximalt tillåten axelbelastning för just din bil hittar du i vissa fall hos Transportstyrelsen eller i instruktionsbokaen men oftast krävs att du tittar på motorskylten som i de flesta fall är placerad under motorhuven, där anges maxbelastningen för respektive axel samt även husbilens totalvikt.
Här är ett exempel på hur skylten kan se ut där 1450 samt 1650 är maxbelastningen i kg på respektive hjulaxel, det innebär i detta fall att både däck och fälgar måste klara en maxbelastning på minst 825 kg.
Exempel på motorskylt med axelbelastning


Rätt bultcirkel
För att fälgarna ska passa din husbil krävs bl.a att de har rätt bultcirkel, de vanligas förekommande bultcirklarna på husbilar är 5/118 och 5/130, det är inte alltid helt klart vilken bultcirkel en specifik husbil har, trots att registreringsnumret finns tillängligt. Enklaste sättet (istället för att mäta bultcirkeln) är oftast att kontrollera vilken typ av bultar din husbil har eller mäta navhålet på en av fälgarna som sitter på. Både navhål och bultspecifikationerna skiljer nämligen också mellan de olika bultcirklarna. Kontakta oss gärna om du är osäker eller vill ha hjälp.

 


Husbil med snygga fälgar

 

BFGgoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Gislaved
Goodyear
Hankook
Kumho
Michelin
Nokian Tyres
Pirelli
Toyo Tires
Yokohama
ABS Wheels
AEZ
Anzio Wheels
ATS
Dezent
DOTZ
ENZO
InterAction
LND
MIlleMiglia
Monaco Wheels
Ocean Wheels
OXXO
Ronal

 

Mazda
Mercedes
MINI
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Polestar
Renault
Skoda
Tesla
Toyota
Volkswagen
Volvo
ABS Wheels
Alfa Romeo
Audi
BMW
BYD
Chevrolet
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
KIA
Lancia

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00