FRIKTIONSDÄCK BILLIGT HOS DÄCKVARUHUSET

FRIKTIONSDÄCK ONLINE SEDAN 1998


Friktionsdäck

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Ett friktionsdäck är ett vinterdäck utan dubFriktionsdäckbar.
Friktionsdäck är godkända att användas året runt men det är inget som rekommenderas eftersom sommaregenskaperna hos friktionsdäcken generellt sett inte är särskilt bra, samt att de slits ganska snabbt. Särskilt gäller detta de friktionsdäck som är utvecklade för nordiska förhållanden. Gummiblandningen i friktionsdäck är utvecklad för att hålla sig mjuk och flexibel vid lägre temperaturer vilket också innebär att de blir för mjuka när det är sommarvärme ute. Friktionsdäcken slits då snabbare än vad ett sommardäck gör samt att greppet försämras och bromssträckan blir längre. Det finns två olika sorters friktionsdäck, central-europeiska och nordiska. De central-europeiska friktionsdäcken är lite styvare och utvecklade för en mildare vinter med mycket slask och barmark. De nordiska friktionsdäcken är mjukare och utvecklade för kallare temperaturer med mer snö & is på vägarna.  Frågan om man ska välja dubbdäck eller friktionsdäck är svår att svara på. Man får helt enkelt själv se för- och nackdelarna med de olika typerna beroende på var man bor och hur vägarna ser ut under vintertid. Till höger ser du Nokians Hakkapeliitta R2, ett av de bästa nordiska friktionsdäcken just nu, hösten 2014. Den mjuka gummiblandningen i Hakkapeliitta R2 passar utmärkt för stränga vintrar med riktigt låga temperaturer.

Däck och fälg på nätet sedan 1998 - Sommardäck, vinterdäck och kompletta hjul.

0418-73390
info@dackvaruhuset.se

Strax utanför Landskrona har vi en däckverkstad och lager på ca 2000m2. Det är här vi monterar och paketerar de hjul, fälgar och däck som vi sedan skickar till våra kunder runt om i Sverige. Här finns också vår fälgutställning där alltid ca 100-150 olika fälgmodeller finns att se i verkligheten.

Däckvaruhuset Molway AB
Verktygsvägen 16
261 75 Asmundtorp
Org.nr: 556631-5817
Telefontider support & butik
Mån - Tor 08.00-17.00
Fredagar 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00